#
#
#
#
#

Výber jazyka

Obsah

Beseda so spisovateľkou a výtvarníčkou Evou Wilson

Typ: ostatné
Beseda so spisovateľkou a výtvarníčkou Evou Wilson 12.marca sme v knižnici privítali spisovateľku Evu Wilson, ktorá sa okrem písaniu kníh pre deti a dospelých, venuje aj maľbe a drevorezbe.

Žiaci druhého ročníka ZŠ JFR a druhého a tretieho ročníka ZŠ Klokočova pozorne počúvali pútavé rozprávanie pani spisovateľky, ktorá im v úvode vysvetlila, ako v minulosti vznikali knihy, ako fungovala kníhtlač a ako je to dnes, kým sa zrodí kniha. Potom sa žiaci zoznámili s tvorbou spisovateľky, najmä s jej prvou knižkou Šibal Macko a spoznali tak život domáceho "maznáčika"- psíka. Besedovali aj o veselých príbehoch neobyčajnej práčky, ktoré sú ukryté v knižke Práčuľkovo.

Deti sa aktívne zapájali do besedy a najaktívnejších z nich pani spisovateľka odmenila knižkami. Všetky prítomné deti dostali záložky či nálepky s krásnymi ilustráciami. Prežili sme úžasné dopoludnie.

 

Výstava maľby a drevorezby Evy Wilson je aktuálne v priestoroch knižnice. Sprístupnená je do konca mája 2024, v čase otváracích hodín knižnice.

Viac info o Eve Wilson, podujatiach nájdete:

https://www.facebook.com/kniznica.hnusta.3

udalosti-v-meste/aktuality/kalendar-akcii/vystava-obrazov-a-drevorezieb-4143_289sk.html


Vytvorené: 4. 4. 2024
Posledná aktualizácia: 4. 4. 2024 7:08
Autor: Správca webu II